Milieuvriendelijk

EVPUT: milieuvriendelijke en duurzame oplossing

De EVPUT, een betaalbare modulaire trekput, is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van elektrische laadpalen. Dit veelzijdige product doet niet alleen dienst als een trekput, maar fungeert ook als het stevige fundament voor laadpalen, waardoor het een onmisbaar onderdeel is van moderne laadinfrastructuur.

Milieubewustzijn met EPD

Het belang van milieubewustzijn wordt benadrukt door de Environmental Product Declaration (EPD). Deze verklaring biedt transparante en geverifieerde informatie over de milieuprestaties van producten en diensten gedurende hun gehele levenscyclus. Terwijl het in het Europese publieke domein sinds juli 2022 een verplichting is, wordt het in de private sector gezien als een waardevolle aanvulling. Met de Milieu Kosten Indicator (MKI) kunt u er zeker van zijn dat u de minst milieubelastende producten selecteert, waardoor u bijdraagt aan een schonere en duurzamere toekomst.

Milieuproductverklaringen voor de EVputten

De milieuproductverklaringen voor de EVputten van PowerCast omvatten:
● Modula® trekputten: Milieuproductverklaring
● Fortress® trekputten: Milieuproductverklaring
● Cubis® deksels: Milieuproductverklaring
● Multiduct kabelbescherming: Milieuproductverklaring

Deze verklaringen benadrukken de toewijding van PowerCast aan milieuvriendelijke en duurzame oplossingen, waardoor ze een ideale keuze zijn voor projecten die de nadruk leggen op zowel milieubewustzijn als efficiëntie.

Milieuvriendelijk zonder graafwerkzaamheden

De grootste milieuvoordelen worden echter behaald door het elimineren van handelingen rondom het verwijderen of herplaatsen van objecten. Er zijn geen graafwerkzaamheden nodig, wat resulteert in geen uitstoot van schadelijke stoffen, geen vergunningaanvragen, geen uitgebreide voorbereidingen en geen verkeersregelaars. Het is een kwestie van 'gewoon doen', zonder enige CO2-uitstoot.

Efficiënt plaatsen en vervangen

De meerwaarde van PipeLock® ligt in het gemakkelijk plaatsen en vervangen van (licht)masten, laadpalen, verkeersborden en zuiltjes zonder de noodzaak om opnieuw te graven. Dit maakt het product bijzonder geschikt voor gebruik bij evenementen en om schade als gevolg van aanrijdingen snel te herstellen. Met een ruime keuze aan modellen en uitvoeringen wordt PipeLock® geïmporteerd door PowerCast, wat zorgt voor een breed scala aan toepassingsmogelijkheden.

Kortom, PowerCast producten bieden innovatieve oplossingen om openbare ruimtes aan te passen aan de toekomst, terwijl ze tegelijkertijd de kosten, overlast en milieubelasting verminderen. Hierdoor ontstaat een duurzamere en veerkrachtigere infrastructuur voor iedereen.

Wilt u EVputten inzetten?

U kunt PipeLock® verkrijgen bij diverse groothandels. Als u meer informatie wilt over PipeLock® en andere innovatieve producten van PowerCast, nodigen wij u graag uit om ons te bezoeken op de InfraCampus in Harderwijk! Neem contact met ons op via telefoonnummer 0413 490 049 of stuur een e-mail naar hildegarde@powercast.nl om een afspraak te plannen.